|
Lekturki szkolne |
| Autor |
Wiadomość |
Siiii. 

Casos: 5474
Pomogła: 2 razy
|
Wysłany: 2009-09-06, 19:52
|
|
|
| Cytat | | bo żadne technikum nie przygotuje mnie do zawodu, o którym marzę. | Wiesz zauważyłam ,ze uważasz tutaj innych za lekko gorszych to ,że tańczysz , masz średnią 5.0 jesteś cudowna i wspaniała bo czytasz lektury bo są bardzo Twoim zdaniem wartościowe , nie ma w twoim słowniku słowa lenistwo i uważasz innych za leni jak ich nie przeczytają to spoko .. może masz i czym się szczycić ,ale dla mnie jesteś po prostu nudna. Fajnie ,że nie ma technikum które przygotuje Cię do wymarzonego zawodu fajnie naprawdę.. A mnie nie żadna szkoła nie przygotuje do mojego wymarzonego zawodu bo taka nie istnieje.
Wolę perfumy za 20zł .. nie używam takich jak Ty.
Nie mam czasu na lektury ..
O wymarzonym zawodzie mogę właśnie tylko pomarzyć..
Nie mam średniej 5.0 ,ale..
mam zwykłe życie , zwykłe perfumy , średnią ( taką jak sama mówi o sobie) , szkołę beznadziejną , czasami lenia i w tyłku ,ale dla mnie są rzeczy ważniejsze niż być idealną uczennicą z wymarzonym zawodem. ( mimo tego staram się .. ) |
|
|
|
|
 |
noid  przyszły ratownik

Casos: 1966
|
Wysłany: 2009-09-06, 19:57
|
|
|
| Cytat | | żadne technikum nie przygotuje mnie do zawodu, o którym marzę. |
a liceum przygotuje? |
|
|
|
|
 |
miu  vintage

Casos: 310
|
Wysłany: 2009-09-06, 20:14
|
|
|
| Cytat | | a liceum przygotuje? |
nie, ale nie jestem rok w plecy.
| Cytat | Wiesz zauważyłam ,ze uważasz tutaj innych za lekko gorszych to ,że tańczysz , masz średnią 5.0 jesteś cudowna i wspaniała bo czytasz lektury bo są bardzo Twoim zdaniem wartościowe , nie ma w twoim słowniku słowa lenistwo i uważasz innych za leni jak ich nie przeczytają to spoko .. może masz i czym się szczycić ,ale dla mnie jesteś po prostu nudna. Fajnie ,że nie ma technikum które przygotuje Cię do wymarzonego zawodu fajnie naprawdę.. A mnie nie żadna szkoła nie przygotuje do mojego wymarzonego zawodu bo taka nie istnieje.
Wolę perfumy za 20zł .. nie używam takich jak Ty.
Nie mam czasu na lektury ..
O wymarzonym zawodzie mogę właśnie tylko pomarzyć..
Nie mam średniej 5.0 ,ale..
mam zwykłe życie , zwykłe perfumy , średnią ( taką jak sama mówi o sobie) , szkołę beznadziejną , czasami lenia i w tyłku ,ale dla mnie są rzeczy ważniejsze niż być idealną uczennicą z wymarzonym zawodem. ( mimo tego staram się .. ) |
nie uważam się za kogoś idealnego i lepszego od innych. Nie ma nic złego w tym, że chce w życiu osiągnąć dużo więcej niż inni. |
|
_________________ boowya! |
|
|
|
 |
Siiii. 

|
Wysłany: 2009-09-06, 20:16
|
|
|
| Cytat | | że chce w życiu osiągnąć dużo więcej niż inni. | Pewnie ,że nie.. może nawet ja chce więcej niż Ty.. ,ale to ,że chcę nie zawsze idzie w parzę z mogę bo nie ma predyspozycji. |
|
|
|
|
 |
miu  vintage

Casos: 310
|
Wysłany: 2009-09-06, 21:01
|
|
|
| Cytat | | Pewnie ,że nie.. może nawet ja chce więcej niż Ty.. ,ale to ,że chcę nie zawsze idzie w parzę z mogę bo nie ma predyspozycji. |
wielu ludzi tak mówi, że nie mają predyspozycji. Każdy jak chce to może. ale to nie jest o tym temat, lepiej go skończmy.
Kabaczku to Ty nie zrozumiałeś riposty. Słabsza niż Twoja, ale riposta jest riposta. |
|
_________________ boowya! |
|
|
|
 |
Siiii. 

|
Wysłany: 2009-09-06, 21:03
|
|
|
| Cytat | | Każdy jak chce to może | To bardzo łatwo powiedzieć. Chyba nie znasz życia albo się na nim nigdy nie przejechałaś. Każdy może ,ale nie każdemu jest podane na tacy.
Otóż to. |
|
|
|
|
 |
Łobuziara  I kill you ^^

Casos: 2154
|
Wysłany: 2009-10-31, 09:57
|
|
|
| Cytat | | Ile waszym zdaniem powinno być maksymalnie lektur szkolnych tak by każdy zdołał je przeczytać bez obciążania swojej psychiki? |
To one obciążają psychikę ? Z tego, co widzę to podejście większości jest takie: "o lektura będzie? Trzeba będzie przeczytać streszczenie..." To raczej nie obciąża psychiki
A odnośnie ilości to chyba tyle ile jest, jest w porządku. Nie za dużo, nie za mało. |
|
_________________ Ale taki już jest człowiek: ceni naprawdę tylko to, czego nie ma.
Erich Maria Remarqe |
|
|
|
 |
Angel  Anula (;

Casos: 446
|
Wysłany: 2009-10-31, 13:39
|
|
|
Jest mi to obojętne ile lektur powinno być, ale żeby one naprawdę czegoś uczyły, przekazywały nam wartości. Bo dla mnie część obecnych lektur, nie powinny znaleźć się w kanonie lektur.
Zazwyczaj wyrabiam z przeczytaniem lektur i ich opracowaniem, ale dużo mnie to kosztuje. |
|
|
|
|
 |
Edward d'Eath  Lord

Casos: 412
|
Wysłany: 2009-11-01, 09:39
|
|
|
Od kiedy czytanie obciąża psychikę? Nie róbmy ze współczesnej młodzieży bandy ograniczonych idiotów, dla których przeczytanie stu stron to wielki wysiłek umysłowy... A później się ludzie dziwią, dlaczego młody człowiek nie potrafi się poprawnie wysłowić, o mowie pisanej nie wspominając.
IMHO czytanie jest doskonałym treningiem dla umysłu - dlatego nie powinno się robić żadnego ograniczenia w liczbie lektur. Chyba nikomu krzywda się nie stanie, jeśli poświęci pół godziny dziennie na przeczytanie kilkunastu stron, c'nie? |
|
_________________ Ale to, że coś jest oczywiste nie oznacza jeszcze, że jest prawdą. |
|
|
|
 |
Darcia 

Casos: 142
|
Wysłany: 2010-01-14, 19:29
|
|
|
| U mnie co rok jest ok 4-5 lektur i jest w porządku. Jest styczeń, a my jesteśmy w trakcie omawiania przedostatniej. |
|
|
|
|
 |
Krasia  Pawłoholik<3

Casos: 604
|
Wysłany: 2010-01-30, 10:50
|
|
|
| My co roku 4-5 lektur mamy. Aktualnie omawiamy 2. >.> |
|
_________________ i will write u a song |
|
|
|
 |
Lechoo91  z benzyną we krwi

Casos: 1116
|
Wysłany: 2010-01-30, 22:13
|
|
|
Ja mam od około 10 lektur, to za dużo... średnio omawiamy jedną na 2-3 tygodnie.
i to jeszcze nic przyjemnego "Chłopi", "Jądro ciemności", "Ferdydurke", ...itp.
Ja już nie nadążam ze streszczeniami |
|
|
 |
Myś  Myśa <3

Casos: 2749
|
Wysłany: 2010-01-30, 22:16
|
|
|
my mamy w tym roku 4 albo 5 lektur, teraz będziemy omawiać drugą. Oo
nie wiem, jak nasza pani zamierza się z tym wyrobić, no ale. |
|
_________________ :happysadowiec:
|
|
|
|
 |
Aina  Chrobry ;]

Casos: 384
|
Wysłany: 2010-01-31, 10:50
|
|
|
| Ilość lektur nie jest najważniejszą sprawą, ważne jest to jakie są te lektury. Prędzej bym była za zmianą lektur, a nie ich ilości. Nie powinno się określać przymusowej ilości lektur w ciągu roku, bo wszystko zależy od tego jak obszerne są dane książki. |
|
|
|
|
 |
|
|