FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy Lista Przebojów   Rejestracja   Profil   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Lekturki szkolne
Autor Wiadomość
Siiii. 

Casos: 5474
Medale: 2 (Zobacz więcej...)
Użytkownik Miesiąca(:Ilość 2)

Pomogła: 2 razy

Wysłany: 2009-09-06, 19:52   

Cytat
bo żadne technikum nie przygotuje mnie do zawodu, o którym marzę.
Wiesz zauważyłam ,ze uważasz tutaj innych za lekko gorszych to ,że tańczysz , masz średnią 5.0 jesteś cudowna i wspaniała bo czytasz lektury bo są bardzo Twoim zdaniem wartościowe , nie ma w twoim słowniku słowa lenistwo i uważasz innych za leni jak ich nie przeczytają to spoko .. może masz i czym się szczycić ,ale dla mnie jesteś po prostu nudna. Fajnie ,że nie ma technikum które przygotuje Cię do wymarzonego zawodu fajnie naprawdę.. A mnie nie żadna szkoła nie przygotuje do mojego wymarzonego zawodu bo taka nie istnieje.

Wolę perfumy za 20zł .. nie używam takich jak Ty.
Nie mam czasu na lektury ..
O wymarzonym zawodzie mogę właśnie tylko pomarzyć..
Nie mam średniej 5.0 ,ale..

mam zwykłe życie , zwykłe perfumy , średnią ( taką jak sama mówi o sobie) , szkołę beznadziejną , czasami lenia i w tyłku ,ale dla mnie są rzeczy ważniejsze niż być idealną uczennicą z wymarzonym zawodem. ( mimo tego staram się .. )

noid 
przyszły ratownik

Casos: 1966
Medale: Brak

Wysłany: 2009-09-06, 19:57   

Cytat
żadne technikum nie przygotuje mnie do zawodu, o którym marzę.

a liceum przygotuje?

miu 
vintage

Casos: 310

Wysłany: 2009-09-06, 20:14   

Cytat
a liceum przygotuje?

nie, ale nie jestem rok w plecy.

Cytat
Wiesz zauważyłam ,ze uważasz tutaj innych za lekko gorszych to ,że tańczysz , masz średnią 5.0 jesteś cudowna i wspaniała bo czytasz lektury bo są bardzo Twoim zdaniem wartościowe , nie ma w twoim słowniku słowa lenistwo i uważasz innych za leni jak ich nie przeczytają to spoko .. może masz i czym się szczycić ,ale dla mnie jesteś po prostu nudna. Fajnie ,że nie ma technikum które przygotuje Cię do wymarzonego zawodu fajnie naprawdę.. A mnie nie żadna szkoła nie przygotuje do mojego wymarzonego zawodu bo taka nie istnieje.

Wolę perfumy za 20zł .. nie używam takich jak Ty.
Nie mam czasu na lektury ..
O wymarzonym zawodzie mogę właśnie tylko pomarzyć..
Nie mam średniej 5.0 ,ale..

mam zwykłe życie , zwykłe perfumy , średnią ( taką jak sama mówi o sobie) , szkołę beznadziejną , czasami lenia i w tyłku ,ale dla mnie są rzeczy ważniejsze niż być idealną uczennicą z wymarzonym zawodem. ( mimo tego staram się .. )

nie uważam się za kogoś idealnego i lepszego od innych. Nie ma nic złego w tym, że chce w życiu osiągnąć dużo więcej niż inni.

Siiii. 

Wysłany: 2009-09-06, 20:16   

Cytat
że chce w życiu osiągnąć dużo więcej niż inni.
Pewnie ,że nie.. może nawet ja chce więcej niż Ty.. ,ale to ,że chcę nie zawsze idzie w parzę z mogę bo nie ma predyspozycji.

miu 
vintage

Casos: 310

Wysłany: 2009-09-06, 21:01   

Cytat
Pewnie ,że nie.. może nawet ja chce więcej niż Ty.. ,ale to ,że chcę nie zawsze idzie w parzę z mogę bo nie ma predyspozycji.

wielu ludzi tak mówi, że nie mają predyspozycji. Każdy jak chce to może. ale to nie jest o tym temat, lepiej go skończmy.

Kabaczku to Ty nie zrozumiałeś riposty. Słabsza niż Twoja, ale riposta jest riposta.

Siiii. 

Wysłany: 2009-09-06, 21:03   

Cytat
Każdy jak chce to może
To bardzo łatwo powiedzieć. Chyba nie znasz życia albo się na nim nigdy nie przejechałaś. Każdy może ,ale nie każdemu jest podane na tacy.
Cytat
lepiej go skończmy.
Otóż to.

Łobuziara 
I kill you ^^

Casos: 2154

Wysłany: 2009-10-31, 09:57   

Cytat
Ile waszym zdaniem powinno być maksymalnie lektur szkolnych tak by każdy zdołał je przeczytać bez obciążania swojej psychiki?

To one obciążają psychikę ? :P Z tego, co widzę to podejście większości jest takie: "o lektura będzie? Trzeba będzie przeczytać streszczenie..." :) To raczej nie obciąża psychiki ;)

A odnośnie ilości to chyba tyle ile jest, jest w porządku. Nie za dużo, nie za mało.

Erich Maria Remarqe

Angel 
Anula (;

Casos: 446

Wysłany: 2009-10-31, 13:39   

Jest mi to obojętne ile lektur powinno być, ale żeby one naprawdę czegoś uczyły, przekazywały nam wartości. Bo dla mnie część obecnych lektur, nie powinny znaleźć się w kanonie lektur.

Zazwyczaj wyrabiam z przeczytaniem lektur i ich opracowaniem, ale dużo mnie to kosztuje.

Edward d'Eath 
Lord

Casos: 412

Wysłany: 2009-11-01, 09:39   

Od kiedy czytanie obciąża psychikę? Nie róbmy ze współczesnej młodzieży bandy ograniczonych idiotów, dla których przeczytanie stu stron to wielki wysiłek umysłowy... A później się ludzie dziwią, dlaczego młody człowiek nie potrafi się poprawnie wysłowić, o mowie pisanej nie wspominając.
IMHO czytanie jest doskonałym treningiem dla umysłu - dlatego nie powinno się robić żadnego ograniczenia w liczbie lektur. Chyba nikomu krzywda się nie stanie, jeśli poświęci pół godziny dziennie na przeczytanie kilkunastu stron, c'nie?

Darcia 

Casos: 142

Wysłany: 2010-01-14, 19:29   

U mnie co rok jest ok 4-5 lektur i jest w porządku. Jest styczeń, a my jesteśmy w trakcie omawiania przedostatniej.

Krasia 
Pawłoholik<3

Casos: 604

Wysłany: 2010-01-30, 10:50   

My co roku 4-5 lektur mamy. Aktualnie omawiamy 2. >.>

Lechoo91 
z benzyną we krwi

Casos: 1116

Wysłany: 2010-01-30, 22:13   

Ja mam od około 10 lektur, to za dużo... średnio omawiamy jedną na 2-3 tygodnie.
i to jeszcze nic przyjemnego :999: "Chłopi", "Jądro ciemności", "Ferdydurke", ...itp.

Ja już nie nadążam ze streszczeniami xP

Myś 
Myśa <3

Casos: 2749
Medale: 1 (Zobacz więcej...)
Konkurs Fotograficzny(:Ilość 1)

Wysłany: 2010-01-30, 22:16   

my mamy w tym roku 4 albo 5 lektur, teraz będziemy omawiać drugą. Oo
nie wiem, jak nasza pani zamierza się z tym wyrobić, no ale.

:mimi

Aina 
Chrobry ;]

Casos: 384

Wysłany: 2010-01-31, 10:50   

Ilość lektur nie jest najważniejszą sprawą, ważne jest to jakie są te lektury. Prędzej bym była za zmianą lektur, a nie ich ilości. Nie powinno się określać przymusowej ilości lektur w ciągu roku, bo wszystko zależy od tego jak obszerne są dane książki.

Odpowiedz do tematu