Na pewno scenariusz, ale moim zdaniem większą rolę ma gra aktorów. Nawet, gdy scenariusz jest super, a aktor spartoli - nie chcemy oglądać tego filmu.
A ja bym się sprzeczał - tzn. nie uważam, że gra aktorska nie ma znaczenia - bo ma i to ogromne. Ale czy większe niż scenariusz? Stawiałbym jak coś to na równi - nigdy jednego albo 2 wyżej. Dla mnie kogoś kto wie jak to jest za kulisowo - bo studiuję w szkole filmowej i zajmuje się filmem od dobrych 6 lat wszystko w filmie jest na równi. Film to praca zespołowa - na dobry film składa się każdy czynnik. Dobry scenariusz można spieprzyć - ze złego można coś zawsze wyciągnąć. Wszystkie czynniki pracują na dobry film od montażu po aktorów.
dla mnie najważniejsze jest to, czy film się dłuży czy mija szybko
jak się dłuży i co chwila patrzysz na zegarek to nie jest wiele warty, najlepsze filmy to takie, po których SZCZERZE żałujesz, ze się skończyły... kilka takich ostatnio oglądałem, avatar, harry brown, 2012, sherlock holmes... i nie zauważyłem nawet kiedy mnie wywalili z kina po napisach końcowych
dla mnie najważniejsze jest to, czy film się dłuży czy mija szybko
jak się dłuży i co chwila patrzysz na zegarek to nie jest wiele warty, najlepsze filmy to takie, po których SZCZERZE żałujesz, ze się skończyły... kilka takich ostatnio oglądałem, avatar, harry brown, 2012, sherlock holmes... i nie zauważyłem nawet kiedy mnie wywalili z kina po napisach końcowych
Cytat
a ja widziałem ostatnio harrego browna w cinema city. mocne i dobre kino, cięty dowcip, można się nieźle uśmiać przy niektórych egzekucjach, generalnie mozna polecić
Cytat
aktorka Jessica Alba, zwłaszcza jej rola z Sin City i taniec na rurze
a aktor - Michael Clain i jego ostatnia rola w harrym brownie
To już przechodzi ludzkie pojęcie. To co robicie razem z firma dystrybucyjną Monolith to zdecydowane przegięcie. Jakby to jeszcze było tak, że wchodzicie piszecie jakieś inne posty na forum i coś tam o Harry'm Brownie, że to dobry film - ale nie... 3 posty w każdym reklama filmu. To się da wyczuć. Monoliht przegina z tą nachalną reklamą tego filmu - zresztą czytając na filmweb ludzie skarżą się, że przy promocji Ciacha jest podobnie. Do czego to się ludzie teraz nie posuną...
A mi najważniejszy jest scenariusz i muzyka w filmie.Bo gra aktorska nie zawsze może się podobać więc skupiam się na muzyce pomimo że jakieś inne rzeczy mi się nie podobają.W Zmierzchu tak było, film ogólnie nieciekawy ale muzyka super.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum