Aina, to samo mógłbym powiedzieć o rock'u czy metalu
Owszem, mógłbyś, ale nie miałbyś racji.
Cytat
czyli gatunków, które do mnie zupełnie nie trafiają, nie rozumiem ich i nie wiem co ta muzyka ze sobą niesie.
A próbowałeś je zrozumieć? Chciałeś je zrozumieć? Masz jakies pojęcie o muzyce czy oceniasz tylko "podoba mi się" albo "nie podoba"?
Cytat
a i tak żadne z nas swojego zdania nie zmieni
Ale tutaj już nie chodzi o odczucie jakie towarzyszą słuchaniu muzyki czy gusta, bo to nigdy nie będzie obiektywne. O tym czy coś jest sztuką czy nie - nie decyduje gust.
a czy Ty próbowałaś zrozumieć muzykę elektroniczną? pewnie nie
Próbowałam, próbowałam. Nie oceniam czegoś z czym nie miałam do czynienia.
Cytat
a nawet jeśli, to widocznie nie jest dla Ciebie, bo ją trzeba poprostu czuć : )
To co napisałam wcześniej - czyjeś subiektywne odczucia nie mają wpływu na poziom artyzmu danego utworu. Mój gust muzyczny uległ lekkiej zmianie, ale gdy nie słuchałam raczej niczego z np. cięższych brzmień potrafiłam wskazać w niektórych takich piosenkach coś co zasługuje na uznanie. Potrafiłam docenić i podziwiać utwory, które wtenczas kompletnie do mnie nie przemawiały. Nie podobały mi się, ale poterafiłam spojrzeć na to inaczej. Muzyka właściwie jest czymś co po części można ocenić obiektywnie.
Posty: 776 Wiek: 16 Dołączył: 24 Maj 2009 Skąd: w nas tyle agresji?
Casos: 1798
Medale: Brak
Wysłany: 2010-01-16, 21:15
Należę do grupy osób nie trawiących muzyki elektronicznej. Nie wiem dlaczego.
Nie znam się na muzyce. Po prostu ją sobie cenię, po prostu lubię rocka, po prostu nie trawię techno.
Ale szczerze mówiąc, mam mieszane uczucia, odnośnie bezustannego opowiadania o szczegółach odnośnie różnic między jakimiś dwoma podobnymi typami muzyki, czy dwoma podobnymi pojęciami.
Rozumiem powołanie do głoszenia tego typu ewangelii, ale naprawdę posiadanie jakiejś wiedzy w danym zakresie nie musi oznaczać konieczności wpajania jej średnio interesującym się tym ludziom. Rozumiem napomnienia, poprawki w ewidentnych błędach przy wypowiadaniu się na dany temat, ale bez przesady.
Po prostu niech specjaliści w swoich kategoriach łechtają swoje ego, wyższością nad głupim światem i pozostawią te tajemnice dla siebie i zainteresowanych.
_________________ Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum