|
Poprzednie wcielenia? |
| Autor |
Wiadomość |
Myszka 

Casos: 304
|
Wysłany: 2010-01-13, 11:11 Poprzednie wcielenia?
|
|
|
W literaturze można znaleźć wiele przekazów dotyczących wspomnień ludzi, które pochodzą z innych wcieleń.
Czy to możliwe, ze pamiętamy coś, co wydarzyło się w innym naszym wcieleniu?
Czy zjawisko takie istnieje?
Co o tym myślicie?
Może ktoś pamięta coś, czego w logiczny sposób nie da się wytłumaczyć? |
|
_________________ Kiedy możemy zauważyć moment, gdy kończy się noc a zaczyna dzień? |
|
|
|
 |
Lechoo91  z benzyną we krwi

Casos: 1116
|
Wysłany: 2010-01-17, 12:02
|
|
|
No właśnie mnie to ciekawi...
Już od małego miałem w głowie wspomnienia których nie przeżyłem i napewno nie śniło mi się to, to jest dziwne ale pamiętam jak szedłem na molo z jakąś kobietą w słoneczny dzień w stronę plaży w pomarańczowych spodenkach 1/2 (widok miałem z perspektywy oczu, jakbym to ja patrzył) obserwowałem plażę z prawej strony, molo było to szerokie, dość długie i drewniane i jechał biały samochód dostawczy w moją stronę dość szybko, więcej nie pamiętam, zupełnie nic tylko takie 10 sekundowe wspomnienie na dodatek bez dźwięków...
Jeszcze na dodatek mam w głowie kilka miejsc, w których nigdy nie byłem... wszystko mi przypomina hmmm... jakieś rejony Bułgarii albo Rumunii
Kiedyś czytałem o chłopcu, który zaginął, po dwóch dniach zatwierdzono zgon, a trzeciego dnia do domu tej kobiety (matki) przyszedł Aligator, nie bał się go ulubiony kot chłopca, aligator spał w ulubionym miejscu chłopca i zachowywał się jak on, podobno jeszcze zjadł coś co tamten chłopak uwielbiał jeść (zanim zabrała go jakaś "straż miejska") |
|
|
 |
Sajmon  ^^

Casos: 1798
|
Wysłany: 2010-01-17, 13:12
|
|
|
| Cytat | | Czy to możliwe, ze pamiętamy coś, co wydarzyło się w innym naszym wcieleniu? |
Potem już tylko trzeba znaleźć gazetę, która to rozpowie całemu światu.
Istnieje wiele teorii tłumaczących genezę naszego człowieczeństwa, wszystkie używają pięknych, mądrych słów, mają na ich poparcie tysiące dowodów, wszystkie wskazują idealną ścieżkę do prawdy, umartwiając ją tym samym i wszystkie są równie [nie]wiarygodne. Kwestia tego, gdzie się kto urodził i jakie gazety czytał.
| Cytat | | Może ktoś pamięta coś, czego w logiczny sposób nie da się wytłumaczyć? |
Powtarzające się zjawisko znikania moich skarpetek w praniu, po za tym nic wartego mówienia o tym. |
|
_________________ Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno. |
|
|
|
 |
Angelene 

Casos: 38
|
Wysłany: 2010-01-19, 13:00
|
|
|
| Mm, jako że jestem katoliczką, w żadne poprzednie wcielenia nie wierzę... |
|
_________________ peace & love & music |
|
|
|
 |
Krasia  Pawłoholik<3

Casos: 604
|
Wysłany: 2010-01-30, 10:55 Re: Poprzednie wcielenia?
|
|
|
| Cytat | Czy to możliwe, ze pamiętamy coś, co wydarzyło się w innym naszym wcieleniu?
Czy zjawisko takie istnieje?
Co o tym myślicie?
Może ktoś pamięta coś, czego w logiczny sposób nie da się wytłumaczyć? |
A może to te całe deja vu? Ja często miewam ;d |
|
_________________ i will write u a song |
|
|
|
 |
Barbossa  alternatywa !

Casos: 180
|
Wysłany: 2010-02-05, 19:28
|
|
|
| Byłem mhm byłam ? Byłem ponętną blondynką za która uganiały się wszystkie stare młode i dojrzałe zboki! |
|
_________________ 1001 dla mnie to zwykła 9 |
|
|
|
 |
student229d  najmłodszy na forum

Casos: 447
|
Wysłany: 2010-02-12, 17:21
|
|
|
Ja tam jakiś takich wspomnień nie mam, ale deja vu mam . Dla mnie to nie to samo . Teraz ja zadam pytanie: Czemu jedni to pamiętają, a inni nie? |
|
|
|
|
 |
towarzysz Stalin  Batiuszko

Casos: 1532
|
Wysłany: 2010-02-12, 18:03
|
|
|
| Sądzę, że w poprzednim wcieleniu byłem gangsterem. Stąd takie stwierdzenie, bo mam dziwne "zaciągi" do typowo czarnych zagrań, jakichś walk. Kiedyś nawet robiłem nie ładną rzecz, ale to przeszłość. Dlatego właśnie takie a nie inne stwierdzenie. |
|
|
 |
|
|