|
JP |
| Autor |
Wiadomość |
Kabaczek  69 Group

Casos: 4416
|
Wysłany: 2009-08-29, 14:19 JP
|
|
|
| Cytat | Ostatnio modne stały się hasła typu JP na 100% - są wszędzie, na murach, koszulkach, profilach internetowych, pojawiają się w piosenkach, nie sposób się z nimi nie spotkać, bądź ich nie znać.
Każdy we własnym zakresie powinien odpowiedzieć sobie na pytanie Czym dla mnie jest JP?. Przejdę do meritum sprawy - cała ta akcja to dla mnie idiotyzm, ludzie afiszujący się z nią to idioci. Najgorsze jest to że coraz młodsze dzieciaki się w to bawią, podążając za swoimi starszymi towarzyszami zabaw, nabierają bardzo radykalnych i destrukcyjnych poglądów.
Bo czym jest JP, dlaczego tak wielu ludzi ma te hasło choćby na Naszej-Klasie, we własnych profilach? Wiąże się to z wieloma przywilejami:
- poczucie bycia cool
- poczucie bycia w grupie
- poczucie własnej wartości, siły i dumy
Zatrważający jest fakt, że ludzie w tak młodym wieku (szkoła podstawowa - gimnazjum) przyjmują różne związane z JP hasła jako prawdę absolutną, wyznacznik bycia modnym i fajnym. Są oni bardzo podatni na różne poglądy, szczególnie ludzi od nich starszych (zobowiązuje ich to do dawania przykładu i bycia mądrzejszymi), którzy również obnoszą się ze swoimi bolączkami, noszą koszulki, bluzy JP, Firma itp.
Znam osobiście mężczyznę (powinienem napisać szczyla, gówniarza, idiotę - będę jednak miły) w wieku 27 lat, który słucha Bosskiego Romana i spółki, chodzi w koszulce Firmy i prawi teksty o jebaniu policji, konfidentach etc.
Ta moda to wg mnie kataklizm oraz idiotyzm w czystej postaci, choroba XXI wieku. Rodziców nie ma, nie zajmują się swoimi pociechami, bo gdyby byli nie byłoby propagatorów JP i ich naśladowców.
Nie będę szastał tu profilami 10-letnich szczyli, którzy wstawiają fotkę typu jebać policję, hemp gru, firma!!!!, a ich rówieśnicy, bądź idioci z kont fikcyjnych typu JP, cała Polska im przyklaskują.
Gdzie się podziały autorytety, szacunek i mądrość?! Dzieci zamiast rodziców, w roli autorytetu stawiają gości takich jak Bosski Roman.
Coś jest nie tak z tym społeczeństwem i chorym bełkotem jaki wielbią. |
Pokazywarka
Bardzo ciekawy "artykuł" |
|
_________________ Kocham  |
|
|
|
 |
Siiii. 

Casos: 5474
Pomogła: 2 razy
|
Wysłany: 2009-08-29, 14:41
|
|
|
Ta ta całą akcja z JP na 100 % jest śmieszna.. w ogóle cała ta firma i ten roman .
Nigdy nie byłam za JP choć raz znaczy Jeba** a raz Jestem porządny czy też jestem piękny. To jakiś chory styl jak jeden ma koszulkę to i drugi musi mieć, jeden wstawi zdjęcie na nk to i drugi musi .. bo przecież oni słuchają Firmy.
Artykuł świetny. |
|
|
|
|
 |
Barbossa  alternatywa !

Casos: 180
|
Wysłany: 2009-08-29, 15:04
|
|
|
- poczucie bycia cool
- poczucie bycia w grupie
- poczucie własnej wartości, siły i dumy
Niczym z lekcji wosu o piciu alkoholu, śmieszne i nie mające odzwierciedlenia w rzeczywistości. Sam śmieję się z tych pseudo tworów aka JP ale takie opisy nie mniej są żałosne. |
|
_________________ 1001 dla mnie to zwykła 9 |
|
|
|
 |
pele 

Casos: 4
|
Wysłany: 2009-09-07, 17:53
|
|
|
W sumie dodawać do artykułu niczego nie trzeba. A spróbujcie z takimi dzieciakami (i nie tylko) podyskutować na temat "j..nia policji" Nie ma szans. Są zamknięte w tym swoim jp świecie, nie potrafią przedstawić jakichkolwiek logicznych argumentów, argumentów strony przeciwnej też za nic nie próbują rozważyć. Policja jest zła na 100% i kropka. A jakiś tam burak z HipHop Yoł Madafaka Squadu zbija na ich naiwności kokosy. Pod nich podczepia się cała reszta chociażby producenci odzieży. I interes się kręci.
Tak mi jakoś ostatnio wpadła w ręce...riposta :
http://demotywatory.pl/97362/Policja
http://demotywatory.pl/120763/Pokolenie-JP |
|
|
|
|
 |
Hell 

Casos: 973
|
Wysłany: 2009-09-07, 17:56
|
|
|
| Cytat | | Policja jest zła na 100% i kropka. | A potem jak dostanie taki po łbie od kolegi w dresach ze swojego własnego osiedla, to płacze, że gdzie była wtedy Policja^^ |
|
_________________ Nie radujcie się z jego klęski,
bo choć świat powstał i powstrzymał drania,
suka która go zrodziła, znów ma ruję.
- Bertold Brecht
|
|
|
|
 |
Kabaczek  69 Group

Casos: 4416
|
Wysłany: 2009-09-07, 18:40
|
|
|
| Cytat | | A jakiś tam burak z HipHop Yoł Madafaka Squadu zbija na ich naiwności kokosy |
Są osoby które maja powód wyrażać nienawiść do nich |
|
_________________ Kocham  |
|
|
|
 |
Szymuś 

Casos: 444
|
Wysłany: 2009-09-27, 18:58
|
|
|
Większość tych całych JP gdy widzi policję ucieka gdzie popadnie i taka prawda, lamerska ta akcja jest i mam polew kolesi którzy chodzą w bluzach z napisami "JP 100%" czy "JP Propaganda" |
|
|
|
|
 |
baxena23  pudełko do .butów xD

Casos: 1394
|
Wysłany: 2009-09-28, 10:36
|
|
|
u nas też się to rozpowszechniło
debilizm |
|
_________________ There's a lady who's sure all that glitters is gold
And she's buying a stairway to heaven.
When she gets there she knows, if the stores are all closed
With a word she can get what she came for.
stairway to heaven |
|
|
|
 |
Łuki 

Posty: 20 Wiek: 16 Dołączył: 29 Wrz 2009 Skąd: Połczyn Zdrój
Casos: 48
|
Wysłany: 2009-09-29, 09:17
|
|
|
Policji nie lubię, troche miałem z nimi przyjemności
Nie krzycze JP, HWDP czy tam ACAB. Dziecinada. |
|
|
|
|
 |
Szymuś 

Casos: 444
|
Wysłany: 2009-09-29, 15:19
|
|
|
Łuki, to wielki plus dla Ciebie |
|
|
|
|
 |
Krasia  Pawłoholik<3

Casos: 604
|
Wysłany: 2009-09-29, 15:53
|
|
|
| Cytat | Policji nie lubię, troche miałem z nimi przyjemności
Nie krzycze JP, HWDP czy tam ACAB. Dziecinada. |
też mogę to samo powiedzieć.
u nas jest to niestety strasznie modne
99% w ogóle nie miało styczności z policją, albo policja im du** (przepraszam ) uratowała, a biegają i krzyczą "JP! JP!"
dziecinada... |
|
_________________ i will write u a song |
|
|
|
 |
kondziu 

Casos: 716
|
Wysłany: 2009-09-29, 16:39
|
|
|
| bardzo modne teraz... wśród dzieci głównie. większość z nich pewnie nigdy nie miała styczności z policją, nie wiedzą jakie były powody nienawiści do policji, a już na sam widok radiowozu mają 10kg w gaciach. chciałbym kiedyś widzieć tych dzieciaków, kiedy są chociaż spisywani przez policjantów i wyrażają swoim zachowaniem to piękne 'JP 100%'. myślę, że takiego obrazka nie doświadczę nigdy... |
|
_________________ in trance we trust. |
|
|
|
 |
noid  przyszły ratownik

Posty: 374 Wiek: 19 Dołączył: 09 Sie 2009 Skąd: Zgierz / Gorlice
Casos: 1966
|
Wysłany: 2009-09-29, 16:50
|
|
|
a jakie znacie znaczenia tych 2liter?
ja znam te:
JP - jeb** policje
JP - jestem prawdziwy
JP - jan pawel |
|
|
 |
kondziu 

Casos: 716
|
Wysłany: 2009-09-29, 16:51
|
|
|
| Cytat | | a jakie znacie znaczenia tych 2liter? |
dla dzieci JP propagandy najbardziej trafne byłoby 'JP - jestem pierdolnięty' |
|
_________________ in trance we trust. |
|
|
|
 |
Łobuziara  I kill you ^^

Casos: 2128
|
Wysłany: 2009-09-29, 17:06
|
|
|
| Cytat | | a jakie znacie znaczenia tych 2liter? |
'Pokolenie Firmy' zwykle tłumaczy je jako "Jestem porządny"
Dla mnie to całe CHWDP, JP jest żałosne (a tym bardziej, kiedy słyszy się je z ust 14-letniego osobnika!). Nasłucha się jeden z drugim takiego Hemp Gru, czy jakiejś antypolicyjnej propagandy i wykrzykuje "nienawiść do policji, tak zostałem wychowany", a tak naprawdę policja ani nic mu nie zrobiła, ani nawet nie miał z nią do czynienia. I jak wiele ich słowa znaczą? Nic nie znaczą. Zwykły szpan.
A prawda jest taka, że gdyby tylko miał jakiś 'kontakt' z tą władzą pełne portki murowane
Ja nie wiem, skąd w takich ludziach bierze się chęć bycia tym niegrzecznym i z tego powodu bycia 'kul'... |
|
_________________ Ale taki już jest człowiek: ceni naprawdę tylko to, czego nie ma.
Erich Maria Remarqe |
|
|
|
 |
|
|