Zawsze mnie zastanawiało, dlaczego mi zostało przypisane właśnie to ciało w którym jestem.
Przecież 06.02.1991 o godzinie 11:32 na świat przyszło no co najmniej 200 noworodków
np. (strzelam) w Belo Horizonte w Brazylii, Ar-Rajjan w Katarze czy też w Vancouver, w Kanadzie.
I zastanawia mnie dlaczego właśnie jestem tu, w tym ciele, w Polsce, w Katowicach....
Co wy sądzicie na ten temat ?
Jak to się dzieje ?
Macie jakieś teorie ?
Też się nad tym zastanawialiście ?
Dowodów na to nie mam ale osobiście mi się wydaje, że to nie jest przypadek...
że przed narodzinami mieliśmy wpływ na tę decyzję, widzieliśmy "Menu" i może mieliśmy wgląd na pewne czynniki, a po dokonaniu wyboru, decyzja i wszystko inne wymazała się z pamięci*
________
* Pamięć to element mózgu, którego wtedy jeszcze nie było, ale miałem na myśli coś w rodzaju duszy
Posty: 776 Wiek: 16 Dołączył: 24 Maj 2009 Skąd: w nas tyle agresji?
Casos: 1798
Medale: Brak
Wysłany: 2010-01-17, 13:39
Cytat
Co wy sądzicie na ten temat ?
Ja sobie w główce ubzdurałem, że życie jest przypadkiem, że tak jak to Carlin w Nowym Jorku mówił jesteśmy jednym z wielu wytworów ewolucji.
?ycie jest przypadkiem. Dopiero my nadajemy mu sens, znaczenie i cel. Patrząc na cierpienie na świecie, na wszystko złe, co nas otacza, ogarnia nas niepokój, szukamy czegoś poza tą brutalną rzeczywistością. Ludzie pragną odnaleźć sens życia, więc jako wielcy indywidualiści, odrzucają schematy , by dać się zamknąć w kolejnej pułapce myśli. Człowiek jest ograniczony, każda myśl zamyka nasz odbiór rzeczywistości w ramach wniosków. Niezależnie jakimi by one nie były. Wszelakiej maści filozofię, religię etc pokazują jedynie inną drogę ucieczki z tego całego bagna, które nazywamy życiem. A my to łykamy. ?yjemy słowami, jesteśmy puści. Jedną z tych dróg ucieczki jest wiara w przeznaczenie. W świadomość, będącą w mojej skromnej opinii zbitką słów, które usłyszymy od rodziców i wielkich mądrych ludzi.
_________________ Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum