?eby wypowiedzieć się w temacie, to i ja dorzucę trzy grosze.
Nie słucham Radia Maryja. Jestem głęboce uprzedzony do jego dyrektora, jak i do dużego stopnia jego słuchaczy (wiek ich mnie nie obchodzi, więc generalizowania brak), aczkolwiek nie to mnie skłania do odpuszczenia sobie tej stacji - wszak nie dyrekcja i słuchacze jakość czynią.
Od radia potrzebuję trzech rzeczy. Są to, hierarchicznie:
1. Informacje ze świata polityki (podczepmy to pod wszelkie "Wiadomości"
2. Programów publicystycznych i kulturalnych
3. Muzyki (ot).
Radio Maryja nie jest w stanie zaoferować mi
ad. 1: rzetelnych informacji - redaktorzy RM wyznaczają się subiektywnością w przedstawianiu spraw najwyższego (jak i w gruncie rzeczy tego niższego również) szczebla.
ad. 2: programy kulturalne w większości opierają się na kwestiach religijnych, skupiają się na kulturze przeznaczonej dla węższego grona ludzi (choć nie jest to kultura wysoka)
ad. 3: nie posłucham tam choćby AC/DC - klasyki rocka (AC\DC apropo starano się przedstawić jako zespół satanistyczny, koślawo tłumacząć akronim AC\DC, niesłusznie zresztą). To samo tyczy się wszelkiego rodzaju muzyki rockowej.
Tak więc, z punktu czysto konsumenckiego, Radio Maryja nie jest w stanie mi nic zaoferować.
_________________ Nie radujcie się z jego klęski,
bo choć świat powstał i powstrzymał drania,
suka która go zrodziła, znów ma ruję.
Hell! w 1 i 2 punkcie mylisz się radykalnie, co do trzeciego masz sporo racji, ale najlepiej sprawdzic u źródła, czyli monitorować przez co nalmniej kilka godzion dziennie.
Jeśli idzie o słuchaczy to dzielą się na słuchających i podsłuchujących, z tego co czytam Ty nie należysz, ani do jednych, ani do drugich, ja natomiast do tych pierwszych, a więc pozdrawiam.
Posty: 776 Wiek: 16 Dołączył: 24 Maj 2009 Skąd: w nas tyle agresji?
Casos: 1798
Medale: Brak
Wysłany: 2010-03-02, 21:47
Przyznam, że w bardzo dużym stopniu patrzę na całe to radio przez wzgląd na ojca dyrektora... A jako że nie potrafię znaleźć odpowiednich eufemizmów na określenie tego, jak postrzegam jego osobę, stwierdzę jedynie, że NIC dobrego o nim mi się na palce nie ciśnie. Podobnie całe radio Maryja.
_________________ Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno.
Babcia, co do programów kulturalnych, to fakt faktem, mogę się mylić.
Ale co do rzetelności informacji niestety mam podstawy do wątpliwości. Romantyczny związek PiSu z RM fatalnie wygląda.
Ale poglądy polityczne to już inna sprawa, w którą tutaj się nie będę zagłębiał.
_________________ Nie radujcie się z jego klęski,
bo choć świat powstał i powstrzymał drania,
suka która go zrodziła, znów ma ruję.
a wiecie co ?
Jutro mam trochę czasu, posłucham sobie RM przez godzinę
"Zobaczymy co się ze mną stanie", co mi to da, jakich informacji mi to dostarczy...
Bo Babcia, faktycznie ma trochę racji, że opinia większości bazuje na pogłoskach
Moi drodzy! Ja RM słucham minimum 1 godzinę dziennie, a maksimum 5 godzin.
Od godz.13.15 do 14.00 są Aktualności dnia i ten program słucham,gdyz przenoszę radyjko do kuchni i przygotowując obiad i słyszę najczęściej polityków PiS. Oczywiście nie przeszkadza mi to, gdyz jestem sympatykiem i wyborcą tej partii.
Hello! Masz racje i ładnie to ująłes, gdyz politycy PiS faktycznie mają dobra układy w RM.
Teraz w okresie Wielkiego Postu codziennie odmawiam część różańca świętego i dzisiaj odmówiłam tajemnice światła o godz. 6.30 do 7.00.
Modlitwy i katechezy jest też dużo w RM, a ja ciekawa jestem Lecho, czy trafisz wybiórczo na modlitwę, czy na inny ciekawy, lub mniej ciekawy program.
Zachęcam do podsłuchania programu dla młodzieży w każdy piatek o godz. 21.40-program:"Czas wzrastania".
Tobiasty! Czy nie wysłuchałes nawet jednej tajemnicy, która trwa tylko 5 minut?
Bijąc sie w piersi przyznam, że gdy byłam w Twoim wieku też wydawało mi się, że różaniec to monotonna i zbyt długa modlitwa, ale obecnie, gdy mam tyle intencji widzę, że różaniec to piękna modlitwa. Już widzę z jakim niedowierzaniem przyjmujesz to do wiadomości.
Gdy oglądam pielgrzymki młodych słuchaczy RM na Jasną Górę i cieszę sie i smucę się. Cieszę się, że są młodzi, którzy sa słuchaczami RM, a martwie się, że jest ich tak mało.
Tobiasty! Czy nie wysłuchałes nawet jednej tajemnicy, która trwa tylko 5 minut?
Bijąc sie w piersi przyznam, że gdy byłam w Twoim wieku też wydawało mi się, że różaniec to monotonna i zbyt długa modlitwa, ale obecnie, gdy mam tyle intencji widzę, że różaniec to piękna modlitwa. Już widzę z jakim niedowierzaniem przyjmujesz to do wiadomości.
Gdy oglądam pielgrzymki młodych słuchaczy RM na Jasną Górę i cieszę sie i smucę się. Cieszę się, że są młodzi, którzy sa słuchaczami RM, a martwie się, że jest ich tak mało.
Wole posluchac muzyki ktora mnie relaksuje niz modlitwy lub kazania ktora marnuje moj cenny czas
Tobiasty! Twój wybór. Każdy ma wybory, dlatego ja je równiez dokonuję i dlatego RM nie słucham 24 godziny na dobę, ale wybieram różne programy.
A ten diabełek to co ma symbolizować, czy to Twój wybór?
nope, stwierdziłem, że jedynym celem tego radia jest szerzyć wiarę i u wierzących ją umacniać, jednak nawet gdybym był wierzący nie słuchałbym RM. To chyba nie grzech, nie ?
a bałbym się, że wieloletnie słuchanie takiej stacji zrobiło by ze mną to:
nie lubię takich ludzi jak ta kobieta na filmie i współczuję jej wypranego mózgu...
z takimi ludźmi nie da się już nic zrobić
Lechoo91! Ten przykład jest żałosny i z brodą. Słyszałam to dawno, dawno temu... to taki nieudany bubel . Masz cos lepszego?
Zanim znajdziesz włącz Radio Maryja i posłuchaj dzisiaj ciekawych Rozmów niedokończonych o godz. 21.40, gościem będzie reżyser Grzegorz Braun.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum