Skręca się niewątpliwie w prawo komuś się coś pomyliło...
Moim zdanie kobiety całkiem nieźle sobie radzą sobie za kierownicą. Dobrym kierowcom może być tak samo kobieta jak mężczyzna wszytko zależy od zdolności jakie posiada dana osoba. Trzeba jednak przyznać racje tym który sądzą, że kobiety mają troszkę gorsze predyspozycje do kierowania pojazdów. Udowodniono, że kobiety nie umieją się skupić na jednej rzeczy np. na drodze po której się porusza samochodem.
Ogólnie to jestem wrogiem przyślepawych staruszek za kierownicą...
Zazwyczaj jeżdżą tak, że najchętniej traktor by je wyprzedził, zapominają wykonać pewne manewry i zazwyczaj nie ogarniają w trudnych lub krytycznych sytuacjach..
Co do tematu to uważam, że panowie zazwyczaj przeceniają swoje możliwości a kobiety nie doceniają, Jednak znowu pytanie tyczy się ogółu, którego nie da się zdefiniować - każdy i każda osoba za kółkiem jest inna...
...cierpliwość, opanowanie, agresja, wyczucie pojazdu, zaangażowanie w eksploatację pojazdu, doświadczenie, wyobraźnia, logika i rozsądek
Wg mnie, to że stereotyp "auto wolno jedzie=baba za kierownicą", wziął się stąd [słyszałem w TV i jestem za], że kobiet jest mniej za kółkiem, i się po prostu niedocenianą za kierownicą a faceci przeceniają [też dlatego tyle kraks powodują].
Ups... Pomyliłem, się, na ankiecie walnąłem "tak" a miało być "nie"
ja tam uważam, że jeżdzą gorzej, bo nie mają wyczucia odległości i prędkości. myśla, że jak jadą 100km/h i wcisną hamulce, samochód od razu się zatrzyma, a drzewa sa z gumy. kilka dni temu jadę droga, która była zaśnieżona, a kobieta prowadziła sobie samochód jedną reką, a drugą przez telefon rozmawiała. najwidoczniej umiała jedną ręką wychodzić z poślizgu. nic tylko pozazdrościć umiejętności
ja tam uważam, że jeżdzą gorzej, bo nie mają wyczucia odległości i prędkości. myśla, że jak jadą 100km/h i wcisną hamulce, samochód od razu się zatrzyma, a drzewa sa z gumy
Każda kobieta i każdy mężczyzna na całym świecie jest inny, nie można wszystkich kobiet (kierowców) wrzucać do jednego wora
Kobieta za kółkiem to koszmar, kobiety za kierownicą są nie obliczalne, a co przede wszystkim szybko wpadają w panikę, Mały poślizg i nie wiedzą już co robić. Mam złe doświadczenie z babami za kółkiem. Zjeździłem autem kawał świata i wiem, że wolał bym jechać przed tirem, i żeby za mną jechał tir niż bym miała jechać kobieta.
moim zdaniem kobiety są po prostu bardziej roztrzepane niż faceci i dlatego większość z nich jest raczej gorszymi kierowcami, co nie znaczy że wszystkie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum