FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy Lista Przebojów   Rejestracja   Profil   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Kobieta za kółkiem...

Czy uważasz, że kobieta jeździ gorzej od mężczyzny?
Tak
19%
 19%  [ 5 ]
Nie
46%
 46%  [ 12 ]
Raczej tak
7%
 7%  [ 2 ]
Raczej nie
26%
 26%  [ 7 ]
Głosowań: 26
Wszystkich Głosów: 26

Autor Wiadomość
monia 

Casos: 116
Medale: Brak

Wysłany: 2009-05-29, 12:19   

jak zdam prawko to ci powiem

Tomlee 

Casos: 76

Wysłany: 2009-07-20, 19:38   

Skręca się niewątpliwie w prawo komuś się coś pomyliło...
Moim zdanie kobiety całkiem nieźle sobie radzą sobie za kierownicą. Dobrym kierowcom może być tak samo kobieta jak mężczyzna wszytko zależy od zdolności jakie posiada dana osoba. Trzeba jednak przyznać racje tym który sądzą, że kobiety mają troszkę gorsze predyspozycje do kierowania pojazdów. Udowodniono, że kobiety nie umieją się skupić na jednej rzeczy np. na drodze po której się porusza samochodem.

Lechoo91 
z benzyną we krwi

Casos: 1116

Wysłany: 2010-02-07, 20:42   

Ogólnie to jestem wrogiem przyślepawych staruszek za kierownicą...
Zazwyczaj jeżdżą tak, że najchętniej traktor by je wyprzedził, zapominają wykonać pewne manewry i zazwyczaj nie ogarniają w trudnych lub krytycznych sytuacjach..

Co do tematu to uważam, że panowie zazwyczaj przeceniają swoje możliwości a kobiety nie doceniają, Jednak znowu pytanie tyczy się ogółu, którego nie da się zdefiniować - każdy i każda osoba za kółkiem jest inna...

...cierpliwość, opanowanie, agresja, wyczucie pojazdu, zaangażowanie w eksploatację pojazdu, doświadczenie, wyobraźnia, logika i rozsądek

student229d 
najmłodszy na forum

Casos: 447

Wysłany: 2010-02-08, 17:48   

Wg mnie, to że stereotyp "auto wolno jedzie=baba za kierownicą", wziął się stąd [słyszałem w TV i jestem za], że kobiet jest mniej za kółkiem, i się po prostu niedocenianą za kierownicą a faceci przeceniają [też dlatego tyle kraks powodują].

Ups... Pomyliłem, się, na ankiecie walnąłem "tak" a miało być "nie" :P

toomekkk 

Casos: 286

Wysłany: 2010-02-09, 10:47   

ja tam uważam, że jeżdzą gorzej, bo nie mają wyczucia odległości i prędkości. myśla, że jak jadą 100km/h i wcisną hamulce, samochód od razu się zatrzyma, a drzewa sa z gumy. kilka dni temu jadę droga, która była zaśnieżona, a kobieta prowadziła sobie samochód jedną reką, a drugą przez telefon rozmawiała. najwidoczniej umiała jedną ręką wychodzić z poślizgu. nic tylko pozazdrościć umiejętności :P

Lechoo91 
z benzyną we krwi

Casos: 1116

Wysłany: 2010-02-09, 20:25   

Cytat
ja tam uważam, że jeżdzą gorzej, bo nie mają wyczucia odległości i prędkości. myśla, że jak jadą 100km/h i wcisną hamulce, samochód od razu się zatrzyma, a drzewa sa z gumy

Każda kobieta i każdy mężczyzna na całym świecie jest inny, nie można wszystkich kobiet (kierowców) wrzucać do jednego wora :P

...przykład:

towarzysz Stalin 
Batiuszko

Casos: 1532

Wysłany: 2010-02-10, 10:09   

Kobieta za kółkiem to koszmar, kobiety za kierownicą są nie obliczalne, a co przede wszystkim szybko wpadają w panikę, Mały poślizg i nie wiedzą już co robić. Mam złe doświadczenie z babami za kółkiem. Zjeździłem autem kawał świata i wiem, że wolał bym jechać przed tirem, i żeby za mną jechał tir niż bym miała jechać kobieta.

http://na-kacu.blogspot.com/ Nie dla leszczy

roolay 

Casos: 18

Wysłany: 2010-02-10, 14:41   

moim zdaniem kobiety są po prostu bardziej roztrzepane niż faceci i dlatego większość z nich jest raczej gorszymi kierowcami, co nie znaczy że wszystkie! :997:

Odpowiedz do tematu