FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy Lista Przebojów   Rejestracja   Profil   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Wytrzymały telefon.
Autor Wiadomość
KedAb 

Casos: 126
Medale: Brak

Wysłany: 2009-11-12, 13:33   Wytrzymały telefon.

Witam . :)
Mam takie pytanie. Aktualnie mam nokie 5300 ( :cenzura: ) ale nie dość że totalny złom względem głośnika, wyświetlacza to na dodatek bateria trzyma w nim 3 dni oO ale nie o to chodzi.
Chodzi o to, że wyrosłem już z gierek, motywów, mp3 i innych pierdół a bardziej zależy mi na sms`owaniu i dłuugo trzymającej baterii. I tu moje pytanie jaki telefon byście mi polecili do smsowania i dzwonienia głównie, ew. mp3 i aparat. Nie chodzi mi o jakieś wielkie nokie z serii N, E itp. tylko jakieś tańsze, proste telefoniki . Najlepiej Nokia, Samsung i SE. Jak jest możliwość to poproszę ceny w funtach (UK) gdyż tam zamierzam kupić takiż telefon.

Pozdrawiam i liczę na szybką pomoc.

Siiii. 

Casos: 5474
Medale: 2 (Zobacz więcej...)
Użytkownik Miesiąca(:Ilość 2)

Pomogła: 2 razy

Wysłany: 2009-11-12, 14:07   

Samsungów osobiście nie polecam bo nie mam znajomego który by na samsunga nie narzekał .

Jednak by bateria dobrze trzymała telefon musi pewne fukcje spełniać a pewnych po prostu nie posiadać np:

Telefon z jednym aparatem nie więcej niż 2 megapixel - bez autofocusów żadnych
Jeżeli mp3 - to musisz jak najmniej słuchać jeżeli chodzi o wszystkie najnowsze modele SE te bajeranckie (sa cudowne ,ale to właśnie muzyka najbardziej zżera :/ )

Z Se modele starsze z seri Wallkmen - jak sama nazwa wskazuje są to telefony muzyczne więc bateria szybko paść nie może.
Mam w domu W200 i W 300 i baterie są do tej pory bardzo dobre .
Poza tym W880 i i takie tam.. to tak z tańszych.

Jak chcesz lepszy W595s Linette (podobno niezły)

Zdecydowanie odradzane są dotyki ^.^ Chyba ,ze jakiś naprawdę super dobry ,ale i super cena ^ .

Co do noki to mam uraz więc Ci za bardzo nie poradzę bo również wielu ludzi narzeka no chyba ,że chciałbyś super stare modele :P

Hefalumpa Jestem 
Lord Vader

Casos: 388

Wysłany: 2009-11-12, 14:12   

Sony ericsson w 810 i polecam z całego serca. Jeżeli słuchasz muzyki sporadycznie i przez słuchawki bateria trzyma ok 5 dni. Bardzo porządny telefon cena ok 200 zł w Polsce a w GB to byś musiał się sam zorientować

tobiasty 

Casos: 3178

Wysłany: 2009-11-12, 14:38   

Smialo ci moge polecic nokie e51, dzwiek jest fajny, wedlug mnie dobrze gra na sluchawkach, bateria trzyma 4 dni przy bluetooth wlaczonym 24/7 + duzo dzownienia :D Moj rekord to 21 dni bez uzywania telefonu :D Jest wytrzymaly bo ma stalowa obudowe :D

KedAb 

Wysłany: 2009-11-12, 14:43   

tobiasty, wspomniałęm że nie biorę pod uwagę telefonów biznesowych z serii E.. , N..

Co do telefonów WALKMEN, XpressMusic jak nazwa mówi za siebie też powinien trzymać długo a moja XM trzyma jak slucham muzy to 2 dni oO
Czekam na kolejne propozycje ;] Mam jeszcze duuuużo czasu na podjęcie decyzji bo aż do grudnia :P

Jak na razie wygrywa SE W880i :]

Jaro 

Casos: 72

Wysłany: 2009-11-12, 22:25   

Nokia 6151 :) Super wytrzymały. Tyle ten telefon ze mna przeszedłze az strach o tym mowic.
Bateria przy smsowaniu i ciaglym sluchaniu mp3 na sluchawkach trzyma ok 5-6 dni

KedAb 

Wysłany: 2009-11-13, 11:09   

Brzydki :P Poza tym hmm. powiedzmy że znudziły mi się Nokie. xd zrobiły się takie prymitywne, 0 dynamiki, flasha i wogóle.

tobiasty 

Wysłany: 2009-11-13, 11:15   

Cytat
Nie chodzi mi o jakieś wielkie nokie z serii N, E itp. tylko jakieś tańsze, proste telefoniki

Nokia e51 nie jest wielka ;) Jest cieniutka i bardzo lekka :D a co do ceny to idzie juz ja wyrwac za okolo 500 zl w bdb stanie :D

Cytat
tobiasty, wspomniałęm że nie biorę pod uwagę telefonów biznesowych z serii E.. , N..

A mozna wiedziec dlaczego nie bierzesz tych telefonow pod uwage?

Cytat
Brzydki :P Poza tym hmm. powiedzmy że znudziły mi się Nokie. xd zrobiły się takie prymitywne, 0 dynamiki, flasha i wogóle.

Nokia e51 obsluguje flasha, ma wifi wszystko czego dusza zapragnie i do tego bardzo szybko chodzi, nie muli :D

Hefalumpa Jestem 
Lord Vader

Casos: 388

Wysłany: 2009-11-13, 11:18   

Cytat
A mozna wiedziec dlaczego nie bierzesz tych telefonow pod uwage?

Bo są E i N.

Sorry za offtop ale moim zdaniem chodzi o funcjonalność telefonu a nie o to jakiej marki jest i z jakiej serii....

KedAb 

Wysłany: 2009-11-13, 11:18   

Telefon biznesowy dla nastolatka? Bez przesady. Nie używam neta w komórce, wideorozmów itp.
Ja chce ładny, prosty w obsłudze telefonik do smsów i dzwonienia. Symbian i inne systemy operacyjne kompletnie nie są mi potrzebne :D

A co sądzicie o SE W302 ?

tobiasty 

Wysłany: 2009-11-13, 11:24   

Cytat
Telefon biznesowy dla nastolatka? Bez przesady.

Mam nadzieje ze wiesz o tym ze wlasnie te telefony biznesowe sa najbardziej wytrzymale, dlugo w nich trzyma bateria i maja najwiecej funkcji ;) ? Pozatym pewnie wolisz miec telefon taki sam jak wszyscy koledzy niz wyrozniac sie z tlumu i byc fajnym bo masz inny telefon niz wszyscy :D

KedAb 

Wysłany: 2009-11-13, 11:46   

Raczej nie :P Ale po 1 szkoda pieniedzy na biznesowe
po 2 mialem do czynienia z telefonem z symbianem (siostra ma N73) i wcale mi sie nie podoba. tnie i wogóle xd po 3 gdybym miał taki bajerowski telefon wszyscy by chcieli sie pobawić ^^

tobiasty 

Wysłany: 2009-11-13, 11:56   

KedAb, masz racje N73 tnie jak cholera w porownaniu z e51 to jest niebo a ziemia ;)

KedAb 

Wysłany: 2009-11-13, 12:23   

A wiecie może jak mogę się dowiedzieć jakie ceny w UK? Jakieś angielskie strony?
Sprawdzałem na ebay i amazon ale tam wyskakują jakieś ceny z kosmosu. Np. ja swoją 5300 kupiłem za 30 funtów a tam najtańsza jest za 100 funtów. Wydaje mi się że tam automatycznie zmienia ceny np. jak gościu wystawia z ameryki to automatycznie zmienia $ na funty nie wiedząc że w UK wychodzi taniej/drożej. Dobrze mówię?

tobiasty 

Wysłany: 2009-11-13, 12:33   

KedAb, sprawdz tutaj http://uk.shopping.com/

Odpowiedz do tematu